10 nejlepších odrůd Kratomu: Jak vybrat správný Kratom?

Kratom je pozoruhodný díky své schopnosti dodat energii. Ne všechny kmeny kratomu jsou však stejné. Některé mohou navodit pocit uvolnění a relaxace, zatímco jiné povzbuzují. V tomto článku se ponoříme do různých kratomových kmenů (strainů) a rozebereme ideální kombinace. Prozkoumáme jedinečné účinky, kvalitu a sílu jednotlivých druhů kratomu, od odrůd bílého kratomu až po červený, zelený či žlutý.

Co je to Kratom?

Kratom je přírodní organická látka získaná z listů stromu Mitragyna Speciosa, který pochází z jihovýchodní Asie. Je známý svými stimulačními a sedativními vlastnostmi a tradičně se používá k různým účelům, mimo jiné taky jako přírodní energetický stimulátor, prostředek zlepšující náladu a ulevující od bolesti. Účinky Kratomu jsou však závislé na kmeni a existuje mnoho takových strainů, z nichž každý má své jedinečné vlastnosti.

  1. Bali Kratom – Nejlepší pro začátečníky.
  2. Maeng Da Kratom – Nejlepší pro euforii.
  3. Thai Kratom – Nejlepší pro soustředění a bdělost.
  4. Indo Kratom – Nejlepší  pro relaxaci a úlevu od bolesti.
  5. Sumatra Kratom – Nejlepší pro studium.
  6. Borneo Kratom – Nejlepší pro podporu léčby bolesti.
  7. Malay Kratom – Nejlepší pro zlepšení nálady.
  8. Vietnam Kratom – Nejlepší pro vyrovnanost.
  9. Bentuangie Kratom – Nejlepší pro chuť a požitek.
  10. Gold Bali Kratom – Nejlepší pro rychlou úlevu, uvolnění a relaxaci.

1. Bali Kratom: Všestranný favorit

Bali Kratom je tou správnou volbou pro nespočet uživatelů, kteří hledají všestranný využití. Tento kmen je vyhledáván pro svou širokou škálu účinků, díky čemuž je oblíbený jak pro začátečníky, tak pro zkušené nadšence.

Red Bali Kratom je známý pro své výrazné červené žilky v listech, což je charakteristický rys tohoto konkrétního kmene. Jeho pověst jednoho z nejúčinnějších kmenů Kratomu je zasloužená. Účinky obvykle trvají až 8 hodin. Listy se pěstují na vulkanických půdách Indonésie a místní farmáři je sklízejí na vrcholu své zralosti. Tyto vyzrálé listy jsou následně odborně vysušeny a rozemlety na jemný prášek, který je následně uzavřen pro zachování jeho kvality a čistoty. Účinnost Red Bali Kratom je vysoká, strain obsahuje více než 25 různých alkaloidů, včetně mitragyninu, paynantheinu, speciogyninu, mitrafylinu a speciofolinu. Jeho účinky se vyznačují především příjemnou a relaxační vůní, díky čemuž je ideální k nočnímu odpočinku.

Výhody a nevýhody
+ Vysoká účinnost
+ Pomáhá při relaxaci a uvolnění stresu
+ Vysoký obsah alkaloidů
+ Ideální pro začátečníky i zkušené uživatele
- Účinky jsou velmi individuální a mohou se lišit

2. Maeng Da Kratom: Maximální síla

Je známý pro svou vysokou hladinu mitragyninu, primárního alkaloidu odpovědného za energizující účinky Kratomu.

Maeng Da Kratom pocházející z Thajska je často uváděn jako nejúčinnější a nejsilnější varianta ze všech, která nabízí silný punc energie a soustředění, díky kterému mohou uživatelé mít pocit, že mohou dobýt svět. Konkrétně Green Maeng Da je proslulý svou bezkonkurenční účinností, která jej odlišuje od mnoha jiných strainů. Nabízí optimální rovnováhu alkaloidů v listech a nabízí trvalé zvýšení energie a euforický zážitek.

Výhody a nevýhody
+
Výjimečná účinnost
+ Dobře vyvážené účinky energie a euforie
+ Ideální pro udržení pozornosti po celý den
+ Čistý a vysoce kvalitní Kratom bez plniv a přísad
- Pro některé začátečníky může být příliš silný

3. Thai Kratom: Zvýšení energie

Green Vein Thai Kratom může být skvělou volbou pro ty, kteří chtějí zvýšit svou energetickou hladinu, aniž by se cítili přestimulování nebo se potýkali s únavou, která často přichází po užití kofeinu. Ať už se snažíte překonat dlouhý den v práci nebo potřebujete povzbudit při cvičení, Thai Kratom je spolehlivou a účinnou volbou, na kterou se můžete spolehnout.

Tato odrůda, vypěstovaná v bujných a vlhkých džunglích Thajska, si získala svou pověst tím, že poskytuje spolehlivou podporu síly a soustředění. Jedinečný profil alkaloidů Thai Kratom je to, co jej odlišuje od ostatních kmenů, poskytuje plynulé zvýšení energie, která nezanechá pocti nervozity.

Výhody a nevýhody
+
 Zvýšení energie bez pocitu nervozity
- Může být pro některé jednotlivce silnější

4. Indo Kratom: Chuť Indonésie

Tento kmen se pěstuje na krásných a exotických ostrovech Indonésie a má jedinečný profil alkaloidů, které z něj dělají skutečně výjimečný Kratom.

Indo Kratom je známý svou schopností vyváženosti v účincích. Může pomoci s energií a soustředěním, ale také může mít relaxační vlastnosti. Díky tomu je oblíbenou volbou pro lidi, kteří chtějí mírnější a vyváženější efekt. Někteří uživatelé uvádějí, že pomáhá s úzkostí a zlepšuje celkovou náladu. Většina kmenů Indo Kratom je považována za mírnější a vyváženější ve srovnání s jinými kmeny, jako je Thai nebo Maeng Da. Jak již bylo řečeno, Indo Kratom může být stále velmi silný, takže je důležité dbát na dávkování.

Výhody a nevýhody
+ Silné aroma
+ Ideální pro relaxaci a úlevu od bolesti
+ Čisté ingredience
- Může být příliš silný pro začátečníky

5. Sumatra Kratom: Tropická pohoda

Sumatra Kratom pochází z bujných džunglí Bornea a Sumatry a je to vysoce alkaloidní kmen, který slibuje povznášející zážitek a přenese vás do blaženého stavu.

Tento kmen je známý pro své povznášející a energizující účinky, ale bez pocitu nervozity, který je často spojován s kofeinem. Může mít také déletrvající účinky ve srovnání s jinými kmeny Kratomu, díky čemuž je oblíbenou volbou pro ty, kteří potřebují povzbudit po celý den. Sumatra Kratom je zkrátka tropická pochoutka pro mysl i tělo.

Výhody a nevýhody
+ Zvyšuje energii a motivaci
+ Silný a povzbuzující zážitek
+ Ideální pro studium a produktivitu
+ Vysoce kvalitní
- Pro někoho může být příliš stimulující

6. Borneo Kratom: Magie deštného pralesa

Red Borneo Kratom, známý pro své zklidňující a uklidňující vlastnosti, je ideální pro odpočinek po dlouhém dni.

Tento konkrétní kmen je známý pro své uklidňující účinky. Má schopnost ulevit napjatým svalům a zlepšit hloubku spánku a učinit jej klidnějším. Kromě toho je známo, že poskytuje úlevu od úzkosti a stresu a nabízí pocit klidu a vyrovnanosti. Podmínky sušení a pěstování Red Borneo Kratomu přispívají k jeho účinnosti.

Výhody a nevýhody
+ Nabízí relaxaci a lepší zvládání bolesti
+ Čistota Kratomu
- Pro někoho může být silnějším

7. Malay Kratom: Potěšení z jihovýchodní Asie

Green Malay Kratom si mezi uživateli Kratomu získal obrovskou popularitu a je považován za jeden ze tří nejlepších kmenů, vedle Red Bali a White Maeng Da. Nabízí silné a všestranné účinky, poskytuje rovnováhu energie a relaxace. Má schopnost pozvednout náladu a poskytnout pocit pohody.

Výhody a nevýhody
+ Vysoce účinný kmen
+ Zlepšení nálady
+ Vyvážený zážitek z Kratomu
+ Vhodný pro všestranné využití
- Pro někoho může být silnějším

8. Vietnam Kratom: Skrytý drahokam

Vietnam Kratom je poměrně vzácný kmen, díky čemuž je vyhledávaným přírůstkem do sbírky každého nadšence Kratomu. Má jedinečný a komplexní chuťový profil s náznaky sladkosti a zemitosti.

Kmen je známý pro své uklidňující účinky, často poskytuje pocit klidu a relaxace. Vietnam Kratom může mít také vlastnosti, které pomáhají podporovat celkovou pohodu, jako je snížení úzkosti a zlepšení nálady. Obsah alkaloidů ve Vietnam Kratom bývá vyšší než u jiných kmenů, což přispívá k jeho silnějším účinkům. Tento vyšší obsah alkaloidů je způsoben jedinečnými podmínkami pěstování ve Vietnamu, včetně bohaté půdy a ideálního klimatu.

Výhody a nevýhody
+ Jemné a vyvážené účinky
+ Dlouhotrvající energetická podpora
- Možné vedlejší účinky

9. Bentuangie Kratom: Jedinečný fermentovaný zážitek

Bentuangie Kratom je skutečně jedinečný a vše závisí na jeho výrazném fermentačním procesu. Kombinace podmínek pěstování, technik sklizně a fermentačního procesu přispívají k výjimečné kvalitě Bentuangie a odlišují ji od ostatních kmenů Kratom.

To, co odlišuje tento kmen, je specializovaná fermentační metoda použitá při jeho výrobě, která přispívá k jeho bohatému profilu alkaloidů. Výsledkem je vzácná rostlina s lákavou štiplavou vůní a zářivými barvami stonků, zvýrazňující její přirozené vlastnosti. Jedinečný proces fermentace také zvyšuje již tak silný obsah alkaloidů, díky čemuž je Bentuangie Kratom ještě účinnější.

Výhody a nevýhody
+ Silná a specifická chuť
+ Účinější díky fermentaci
- Pro někoho může být silnějším

10. Gold Bali Kratom: Luxusní směs

Gold Bali Kratom, často označovaný jako Royal Kratom, je odrůda oslavovaná pro své relaxační a uklidňující vlastnosti s nádechem rovnováhy a energie.

Gold Bali Kratom je jednou z nejběžnějších a nejoblíbenějších odrůd po celém světě. I když poskytuje relaxaci a pohodu, odlišuje se od typických kmenů Bali tím, že nabízí rychle působící účinky. Gold Bali Kratom je známý pro své vyvážené a středně silné účinky. Kombinuje relaxaci s bdělým a soustředěným stavem, díky čemuž je vhodný pro různé situace.

Výhody a nevýhody
+ Vyvážené a relaxační účinky
+ Rychlá úleva bez sedace
+ Vvysoce kvalitní a čisté listy Kratomu
+ Vhodné pro různé situace
- Mírnější účinky

 

Odpovědi na otázku: Jak vybrat správný Kratom?

1. Jaký je rozdíl mezi červeným, zeleným, žlutým a bílým Kratomem?

Kmeny Kratomu jsou rozděleny do červených, zelených a bílých žilek, z nichž každá má odlišné vlastnosti. Shrnuto ve zkratce: Červená je běžně spojována s relaxací a úlevou od bolesti, zelená s rovnováhou a soustředěním, žlutá je něco mezi červenou a zelenou, bílá s energií a bdělostí.

Rozdíl mezi různými druhy Kratomu spočívá především v jejich chemickém složení a účincích na tělo a mysl. Níže uvádíme podrobnější přehled:

  • Červený Kratom: Je obvykle známý pro své relaxační a analgetické účinky. Dle složení by byl vhodný pro bolest, úzkost a problémy se spánkem. Může mít mírně sedativní účinky.
  • Zelený Kratom: Je často spojován s mírnými stimulačními účinky a zvýšenou pozorností. Může také nabídnout nějakou míru analgezie a zlepšení nálady. Tento Kratom by se nejlépe hodil k dennímu použití, kdyby to bylo možné. :-)
  • Žlutý Kratom: Je obvykle považován za střed mezi červeným a zeleným Kratomem. Je spojován s mírnou stimulací, nabízí energii a zároveň by mohl uklidňovat mysl a zmírňovat bolest.
  • Bílý Kratom: Je považován za nejvíce stimulační ze všech "barev". Jeho účinky by byly energizující, zlepšovali by koncentraci a výkonnost. Bílý Kratom by byl nejvhodnější pro podpoření bdělosti.

2. Jaký je nejlepší Kratom pro úlevu od bolesti?

Kratom získal uznání pro svůj potenciál zmírňovat bolest, díky čemuž je oblíbenou volbou mezi jednotlivci, kteří hledají přirozenou úlevu od bolesti. Několik druhů Kratomu může pomoci při léčbě bolesti, avšak kmeny červeného Kratomu, jako jsou např. Red Maeng Da a Red Bali, jsou často preferovány pro své silné analgetické vlastnosti. Tyto kmeny mohou nabídnout účinnou úlevu při různých typech bolestí (akutní i chronické bolesti).

3. Kratom vs CBD: Co je účinnější?

Kratom a CBD jsou přírodní látky s výraznými účinky. Porovnání jejich účinnosti může být subjektivní, protože slouží různým účelům. Kratom nabízí potenciál pro úlevu od bolesti a energii, zatímco CBD je často vyhledáváno pro své uklidňující vlastnosti.

4. Jak jsou možné vedlejší účinky Kratomu?

Mezi vedlejší účinky, čili nevýhody, lze zařadit nevolnost, závratě a závislost, pokud jsou používány v nadměrném množství. Pro minimalizaci těchto rizik se doporučuje zodpovědné používání a správné dávkování.

5. Je Kratom v Česku legální?

Právní status Kratomu se liší stát od státu. V ČR je užívání Kratomu v podstatě legální. Spíše nebyl Kratom jako droga zařazen na seznam omamných či psychotropních látek.

6. Který strain Kratomu je celkově nejlepší?

Závěrem lze říci, že výběr nejlepšího kmene Kratomu je vysoce individuální. Co funguje jednomu, nemusí vyhovovat druhému. Experimentování spolu se zodpovědným používáním a dodržováním doporučených dávek je klíčem k nalezení ideálního druhu Kratomu.

*Upozornění: Podle legislativy v ČR není Kratom schválen jako potravina nebo doplněk stravy. Jedná se pouze o sběratelský předmět, který není určen ke konzumaci. Uvedené informace mají za cíl zvýšit povědomí o potenciálních výhodách používání Kratomu, popsaných v tomto článku. Informace nejsou určeny jako lékařská rada, diagnóza nebo léčba. Před zahájením užívání se poraďte s lékařem nebo kvalifikovanou osobou.